Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Εκδρομή στην Αργυρούπολη

Την περασμένη Τετάρτη πήγαμε μια ακόμη υπέροχη εκδρομή, αυτή τη φορά στην Αργυρούπολη. Βασικός μας σκοπός ήταν να πάμε στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) για να κάνουμε πειράματα, που τόσο μας άρεσε να κάνουμε φέτος. Όμως ανακαλύψαμε πως οι ομορφιές του χωριού είναι τόσες πολλές και τα αξιοθέατά του τόσο ενδιαφέροντα, που αποφασίσαμε να προσθέσουμε μερικά στο πρόγραμμα της εκδρομής μας.
Έτσι επισκεφτήκαμε το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, του οποίου στόχος είναι η προώθηση της Κρητικής Διατροφής. Η υπεύθυνη του Κέντρου, κ. Ρένα Μικεδάκη, μας μίλησε για την Κρητική διατροφή, μας παρουσίασε τα προϊόντα που εκτίθενται στο Κέντρο και μας προσέφερε πλούσιο και θρεπτικό κρητικό πρωινό.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το αξιόλογο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, το οποίο ανήκει στο δίκτυο οικολογικών σχολείων. Η διευθύντρια του σχολείου μας ξενάγησε στους χώρους του, συναντήσαμε τους μαθητές και τους δασκάλους και φυσικά παίξαμε στην αυλή του σχολείου.
Τέλος, πήγαμε στο ΕΚΦΕ, όπου οι εργαζόμενοι εκεί μας είχαν ετοιμάσει απίθανες δραστηριότητες σχετικές με τα φυτά που μελετούμε αυτή την περίοδο, αλλά και πολλά άλλα πειράματα που πραγματικά μας συνεπήραν!!!
Όμως τα λόγια είναι περιττά. Τα βίντεο παρακάτω μιλούν από μόνα τους.





Επικοινωνούμε... τηλεφωνικώς!

IMGP3442 from Dora Batsi on Vimeo.



Τα ιπτάμενα ανεμόπτερα που κατασκευάσαμε πετάχτηκαν από ψηλά από τους μαθητές της Α' τάξης, για να παρατηρήσουμε την κίνηση που κάνουν κάποια είδη σπόρων όταν αποχαιρετούν το λουλούδι τους. Αυτή είναι μια συζήτηση που θα κάνουμε στην τάξη την επόμενη εβδομάδα.


Ιπτάμενα ανεμόπτερα from Dora Batsi on Vimeo.

Η εκτόξευση της ρουκέτας δείχνει τον τρόπο απομάκρυνσης κάποιων άλλων σπόρων από τα φυτά. Κι αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα. Όπως και να' χει περάσαμε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προσοχή! Εκτόξευση ρουκέτας!!! from Dora Batsi on Vimeo.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο επιστημονικό προσωπικό του ΕΚΦΕ που με τόση φροντίδα και ενδιαφέρον αφιέρωσαν το χρόνο τους στην οργάνωση, προετοιμασία και παρουσίαση όλων αυτών των υπέροχων δραστηριοτήτων, χαρίζοντάς μας αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες!!!

Μαθαίνουμε για τον κύκλο του νερού στο ΚΠΕ Ανωγείων

Την προηγούμενη Πέμπτη επισκεφτήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων για να παρακολουθήσουμε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Α μπε μπα μπλομ... πού τρέχει το νερό;".







Ευχαριστούμε πολύ το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων για την πολύ όμορφη φιλοξενία και τις πολύτιμες εμπειρίες που μας χάρισε!

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!

Είπαν του ήλιου “γιορτάζει η μάνα”
κι εκείνος βάλθηκε με φως τη γη να ντύνει.
Είπαν της θάλασσας “γιορτάζει η μάνα”
κι αμέσως έγινε η φουρτούνα γαλήνη.
Το ‘μαθαν τα πουλιά, “γιορτάζει η μάνα”
και το τραγούδι τους ξεχείλισε πλημμύρα.
Το ‘μαθαν τα άνθη, “γιορτάζει η μάνα”
και μοσχοβόλησε η πλάση χίλια μύρα.
Τ’ άκουσε η βροχή, αλλά δεν έκλαψε
δάκρυ δεν κάνει να κυλήσει αυτή τη μέρα.
Τ’ άκουσε ο ουρανός κι άνοιξε διάπλατα
πείτε ευχές, μύριες ευχές για τη μητέρα!

                                                                                                         

       “Η Μάνα”, Γεώργιος Μαρτινέλλης






Ετοιμάσαμε με πολλή αγάπη μερικά δωράκια για εσάς, και σίγουρα τα αγγελούδια σας θα έφτιαχναν πολλά περισσότερα αν μας το επέτρεπε ο χρόνος...



ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ!

Μια υπέροχη Παρασκευή στο Φουρφουρά

Την προηγούμενη Παρασκευή κάναμε μια από τις πιο όμορφες επισκέψεις μας φέτος. Πήγαμε στο - βραβευμένο από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας - δημοτικό σχολείο Φουρφουρά, και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από τις πανέμορφες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, το εργαστήρι ρομποτικής, τα χαρούμενα παιδιά και τους ευτυχισμένους δασκάλους!! Μας δέχθηκαν ακόμη και στo συμβούλιο μαθητών που κάνουν κάθε Παρασκευή. Παίξαμε ποδόσφαιρο, μουσική, χορέψαμε, δοκιμάσαμε τις λιχουδιές που έφτιαξαν οι φίλοι μας, ... κάναμε τόσα πολλά και περάσαμε τόσο υπέροχα που δε θέλαμε να φύγουμε.
Μπορείτε κι εσείς να πάρετε μια γεύση βλέποντας τις φωτογραφίες...



Η ρομποτική μας ενθουσίασε... Τα παιδιά έφεραν στο σχολείο τις δικές τους κατασκευές!