Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Καινούριο παιχνίδι για όσους βαρέθηκαν κιόλας τις διακοπές...

Αν βαρεθήκατε κιόλας τις διακοπές, σας βρήκα δουλίτσα για να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας... Έχετε βοηθήσει ποτέ στο πλύσιμο του αυτοκινήτου σας; Καιρός να μάθετε πώς γίνεται:


Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τροφαντά προβατάκια, φανταχτερά κοκοράκια και πολύχρωμα καλαθάκια!!

Πρώτα βάψαμε τα αυγουλάκια μας, τα οποία απέκτησαν ένα υπέροχο κατακόκκινο χρώμα.

Έπειτα φτιάξαμε με χαρτόνι κεφαλάκια από προβατάκια και για σώμα τους βάλαμε σακουλάκια από ολόλευκο ποπ-κορν. Ανυπομονούσαμε να τα φάμε... Βέβαια, η κυρία μας μας είπε πως αυτή η λιχουδιά είναι για να τη φάμε όταν θα διαβάζουμε το παραμύθι που δανειστήκαμε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.



 Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τα κοκοράκια αυγοθήκες μας. Η ιδέα ήταν από εδώ.
Η κυρία μας έκοψε κομμάτια από χάρτινες θήκες αυγών, όπως στις φωτογραφίες, κι εμείς τα στολίσαμε με λοφία, ράμφη, φτερά και αυγά! 




Τέλος, στολίσαμε και τα πήλινα καλαθάκια μας που  είχαμε βάψει από χτες με χόρτο και σοκολατάκια! 






Έκπληξη! Ο ταχυδρόμος!!!!

Ευχαριστούμε κ. Ταχυδρόμε! Μας κάνατε το καλύτερο δώρο σήμερα!! Μας φέρατε τα γράμματα και τις καρτούλες των νέων μας φίλων!!! Ακόμη και η δασκάλα μας έλαβε καρτούλα από την κ. Λένα, τη δασκάλα τους! Καλή Ανάσταση σε όλους, με υγεία!




Εννοείται πως διαβάσαμε με μια ανάσα τα γραμματάκια και ήταν το βασικό θέμα συζήτησης...

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Εύκολη καρτούλα λαγουδάκι

Η καρτούλα που κάναμε ήταν πολύ εύκολη, μιας και είχαμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μας. Εκτυπώσαμε το πατρόν σε άσπρο χαρτονάκι, κόψαμε την κόκκινη μυτούλα-καρδούλα και τα 2 αυτάκια σε τσόχα, και τέλος βάλαμε 2 κουμπάκια για μάτια. Στο εσωτερικό ζωγραφίσαμε και γράψαμε τις ευχές μας. Αύριο θα κολλήσουμε τα ροζ αυτάκια, μιας και σήμερα δεν προλάβαμε.




Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Έτοιμη και η πασχαλινή μας αλληλογραφία!!

Καθώς οι διακοπές του Πάσχα πλησιάζουν, ευχόμαστε στους νέους μας φίλους στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης και στον ξενιτεμένο μπαμπά της τάξης μας "Καλή Ανάσταση"!



Δημιουργικές κατασκευές...

Καθυστέρησα να ανεβάσω τις φωτογραφίες των απίθανων δημιουργιών σου, αλλά όμως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην το κάνω. Κυρίως για να δει όλος ο κόσμος πώς μπορεί να περνά κανείς δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του!!! Χίλια μπράβο!!!!



Ελάτε να ακούσουμε πασχαλινά παραμυθάκια!

Πατήστε πάνω στις εικόνες για να ακούσετε τα παραμύθια!




Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Καταλήξεις ρημάτων

Η ημέρα μας, μεταξύ άλλων σήμερα, περιείχε μια πολύ καλή επανάληψη των ρηματικών καταλήξεων σε -ώνω, -εύω, -ίζω, -αίνω... που πραγματικά την απολαύσαμε!


Μπορείτε να εκτυπώσετε τις καταλήξεις, τους κανόνες και τις εικόνες που κόψαμε και κολλήσαμε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.



Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Συναυλία στην τάξη!

Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα στην τάξη. Τα παιδιά έφεραν κιθάρες και μια φυσαρμόνικα θέλοντας να δώσουν συναυλία στην τάξη... Τραγούδησαν, έπαιξαν κιθάρα και φυσαρμόνικα, το χάρηκαν. Απολαύστε τα!!





VID 20140403 135919 from Dora Batsi on Vimeo.

Συναυλία στην τάξη 2 from Dora Batsi on Vimeo.



Οι άγγελοι του Τσάρλυ from Dora Batsi on Vimeo.

Τα ζώα

Ολοκληρώσαμε πλέον την ενότητα της Μελέτης για τα ζώα. Συνδυάζοντας την ενότητα με τη γιορτή του βιβλίου χτες φτιάξαμε το βιβλίο των ζώων. Το βιβλιαράκι μας μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:



Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σήμερα γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!




Σκεφτήκαμε να δώσουμε βραβεία στα αγαπημένα μας βιβλία... (Την ιδέα τη βρήκαμε στα "παιχνιδοκαμώματα" της Κατερίνας Παπαευθυμίου και εδώ). Το βραβείο που δώσαμε μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:


Βραβεία δώσαμε στον Τριγωνοψαρούλη, στην Ωραία Κοιμωμένη, στο βιβλίο της Μουσικής, στο βιβλίο των ζώων του δάσους και της θάλασσας, στο μεγάλο βιβλίο της Γνώσης, στη νύχτα της μπανανόφλουδας, στο βιβλίο Θ' αυγό, στο ημερολόγιο ενός σπασίκλα, στη Χιονάτη και τους 7 νάνους, στους άπαιχτους μπαλαδόρους, στο Ντετέκτιβ Κλουζ, στον πόλεμο της ωμεγαβήτας.
Στη συνέχεια ακούσαμε το παραμύθι "Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί", και ελπίζουμε αύριο να προλάβουμε να το δραματοποιήσουμε. Κάντε κλικ στο εξώφυλλο του βιβλίου για να το ακούσετε μαζί μας: